Vepřové kostky na česneku s paprikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžíce olej
2 - 3 ks paprika
2 lžičky solamyl
2 ks cibule
1 - 2 dl voda
3 lžičky drcený kmín
1 ks papriková klobása
1/2 kg vepřový bůček bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček opláchneme vodou, necháme okapat. Nakrájíme jej na větší kousky

  2. V hrnci s nepřilnavým povrchem nahřejeme lžíci oleje. Pak vsypeme nakrájený bůček a za občasného promíchání jej opečeme a přikryjeme poklicí. Necháme chvíli opékat

  3. Přidáme drcený kmín a hrubě nakrájenou cibuli s česnekem. Mírně podlijeme vodou a pod pokličkou necháme opékat do změknutí

  4. Před dokončením přidáme nakrájenou klobásu, papriku a ve vodě rozmíchaný solamyl. Krátce provaříme

  5. Vepřové kostky podáváme s chlupatými knedlíky a studeným kyselým zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!