Celozrnné špagety s tuňákem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 ml majonéza 1 lžíce kapary bazalka 200 ml zakysaná smetana 1 lžička citronová šťáva mletý černý pepř baby rajčata 1 lžička čerstvý kopr 1 konzerva tuňák v oleji (kousky) 250 g celozrnné bezvaječné špagety
Postup Celozrnné špagety s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat
Kousky tuňáka necháme okapat a olej uchováme. Okapané kapary jemně usekáme. Kopr pokrájíme najemno. Místo kopru můžeme podle obliby použít i jiné bylinky
Připravíme si omáčku. Smetanu promícháme s majonézou, koprem, kapary a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme
Špagety slijeme, vrátíme do hrnce a omastíme olejem z tuňáka. Potom je přelijeme omáčkou, vmícháme kousky tuňáka a vše krátce prohřejeme
Celozrnné špagety s konzervovaným tuňákem a smetanovo- bylinkovou omáčkou podáváme teplé. Zdobíme baby rajčátkem a lístkem bazalky.