Polévka z růžovek recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
4 - 5 ks brambory
100 ml mléko
1 ks cibule
250 ml smetana
1 špetka kmín
2 lžíce hladká mouka
500 g růžovky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Růžovky očistíme, zbavíme šupin a pokrájíme na kousky. Oškrábané brambory rozkrájíme na kostičky

  2. Cibuli krátce osmahneme na másle, necháme zesklovatět. Zalijeme vodou (asi 2 litry), přidáme brambory, růžovky, kmín a sůl. Vaříme do změknutí brambor

  3. V malém množství mléka rozkvedláme hladkou mouku, dolijeme zbytkem mléka a smetanou, vše nalijeme do polévky. Přivedeme k varu a za stálého míchání chvíli vaříme, do zhoustnutí polévky

  4. Polévka z růžovek má svou specifickou chuť, jinou, než polévka připravená podobným způsobem z hub hřibovitých.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!