Polévka z růžovek recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo 4 - 5 ks brambory 100 ml mléko 1 ks cibule 250 ml smetana 1 špetka kmín 2 lžíce hladká mouka 500 g růžovky
Postup Polévka z růžovek
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Růžovky očistíme, zbavíme šupin a pokrájíme na kousky. Oškrábané brambory rozkrájíme na kostičky
Cibuli krátce osmahneme na másle, necháme zesklovatět. Zalijeme vodou (asi 2 litry), přidáme brambory, růžovky, kmín a sůl. Vaříme do změknutí brambor
V malém množství mléka rozkvedláme hladkou mouku, dolijeme zbytkem mléka a smetanou, vše nalijeme do polévky. Přivedeme k varu a za stálého míchání chvíli vaříme, do zhoustnutí polévky
Polévka z růžovek má svou specifickou chuť, jinou, než polévka připravená podobným způsobem z hub hřibovitých.