Jelení samuraj recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 0,75 kg cibule 180 g rajčatový protlak 0,75 l vývar z kostí 3 kuličky jalovec 3 kuličky nové koření 1 lžíce gulášové koření 250 g vepřové sádlo tmavá jíška 5 kuliček celý černý pepř 2 ks červená chilli paprička 0,75 kg jelení kýta
Postup Jelení samuraj
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky nakrájíme na tenké proužky. Kýtu vykostíme, odblaníme a nakrájíme na nudličky. Z kostí z kýty uvaříme silný vývar. Pokud koupíme maso již vykostěné, můžeme použít hovězí kosti
Na sádle osmažíme cibuli dohněda, přidáme na nudličky pokrájenou jelení kýtu a zprudka opečeme. Dále přidáme jalovec, nové koření, celý černý pepř, gulášové koření, rajčatový protlak a nakrájené chilli papričky
Promícháme, podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Dusíme nejlépe v litinovém hrnci. Když je maso měkké, zahustíme tmavou jíškou
Jelení samuraj se podává teplý s chlebem.