Bramborová polévka po francouzsku recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 400 g brambory 2 ks žloutek 1 ks pórek 2 lžíce rajčatový protlak 1,5 l zeleninový vývar mletý černý pepř 100 ml smetana na vaření
Postup Bramborová polévka po francouzsku
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na kaši. Připravíme zeleninový vývar z kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Ve smetaně rozkvedláme žloutky. Petrželku omyjeme a nasekáme
Do zeleninového vývaru vmícháme připravenou kaši z brambor. Necháme přejít varem a vmícháme rajčatový protlak, smetanu se žloutky, utřený česnek a pokrájený pórek. Necháme minutu povařit a odstavíme. Podle potřeby dochutíme bramborovou polévku po francouzsku solí a pepřem. Přikryjeme poklicí a po 5 minutách podáváme
K této jemné krémové polévce se nejlépe hodí bílá bageta nebo křupavý toast.