Bramborová polévka na paprice recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
750 g brambory
1/2 ks cibule
1 - 2 lžičky vegeta
2 - 3 kuličky nové koření
1 lžíce olivový olej
3 snítky čerstvá petrželka
1 lžíce mletá sladká paprika
3 ks větší mrkev
8 kuliček celý barevný pepř
2 listy medvědí česnek
1 ks malý pórek (bílá část)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev oškrábeme, odkrojíme konce a nakrájíme delší hranolky. Z pórku (použijeme pouze bílou část) nakrájíme hrubá kolečka. Cibuli jen oloupeme a rozkrojíme. Česnek pouze sloupneme. Připravíme si petrželku, medvědí česnek a ostatní koření

  2. Brambory krátce osmahneme na olivovém oleji, mírně osolíme a na závěr vsypeme mletou papriku. Dobře promícháme a odstavíme, aby se paprika nepřipálila

  3. Všechnu zeleninu dáme do hrnce, přidáme pepř, nové koření, vegetu, medvědí česnek i petrželovou nať, vsypeme i osmahnuté brambory s olejem a zalijeme vroucí vodou. Bramborovou polévku na paprice vaříme na středním ohni asi 20 - 25 minut, zelenina by měla být měkká

  4. Bramborovou polévku na paprice ihned teplou podáváme. Recept je zhruba na 4 menší porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!