Bramborová polévka na paprice recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 750 g brambory 1/2 ks cibule 1 - 2 lžičky vegeta 2 - 3 kuličky nové koření 1 lžíce olivový olej 3 snítky čerstvá petrželka 1 lžíce mletá sladká paprika 3 ks větší mrkev 8 kuliček celý barevný pepř 2 listy medvědí česnek 1 ks malý pórek (bílá část)
Postup Bramborová polévka na paprice
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev oškrábeme, odkrojíme konce a nakrájíme delší hranolky. Z pórku (použijeme pouze bílou část) nakrájíme hrubá kolečka. Cibuli jen oloupeme a rozkrojíme. Česnek pouze sloupneme. Připravíme si petrželku, medvědí česnek a ostatní koření
Brambory krátce osmahneme na olivovém oleji, mírně osolíme a na závěr vsypeme mletou papriku. Dobře promícháme a odstavíme, aby se paprika nepřipálila
Všechnu zeleninu dáme do hrnce, přidáme pepř, nové koření, vegetu, medvědí česnek i petrželovou nať, vsypeme i osmahnuté brambory s olejem a zalijeme vroucí vodou. Bramborovou polévku na paprice vaříme na středním ohni asi 20 - 25 minut, zelenina by měla být měkká
Bramborovou polévku na paprice ihned teplou podáváme. Recept je zhruba na 4 menší porce.