Třešňová zmrzlina s kousky čokolády recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3/4 hrnku mléko 75 g cukr krystal 350 g třešně 2 lžíce griotka 1 lžíce citronová šťáva 250 ml smetana ke šlehání 100 g čokoláda s vysokým podílem kakaa
Postup Třešňová zmrzlina s kousky čokolády
Postup přípravy receptu
-
Třešně omyjeme a vypeckujeme. Můžeme použít vypeckovávač třešní, nůž, případně jako my vyzkoušejte trik s trychtýřem a slámkou. Na otočený trychtýř položíme třešničku a slámkou vytlačíme pecku. Je to snadné a rychlé. Hrst vypeckovaných třešní si ponecháme stranou
Do hrnce vlijeme mléko, 1 hrnek smetany, cukr, špetku soli a třešně. Na mírném ohni zahříváme, dokud směs není horká. Poté plamen stáhneme a necháme 15 minut prohřívat
Mezitím si zbylé třešně nakrájíme na čtvrtky. Čokoládu nasekáme podle libosti na malé kousky. Další možností je čokoládu lehce rozmixovat v mixéru. V tomto případě mixujeme opravdu chvilku, aby nám zůstaly větší kousky
Ještě horký obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme zbytek smetany a umístíme do lednici, dokud se směs zcela nevychladí
Do vychlazené směsi přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, griotku nebo rum a kousky třešní s čokoládou. Zmrzlinu přelijeme do uzavíratelné misky a umístíme do mrazáku. Každé 2 hodiny, než směs zcela ztuhne, několikrát promícháme
Před podáváním necháme třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády v misce chvíli povolit a poté tvoříme kopečky a zdobíme čerstvými třešněmi.