Rychlá rajská omáčka k těstovinám recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
0,5 l vývar
75 g máslo
2 ks cibule
citron
1 ks mrkev
3 ks hřebíček
3 lístky bobkový list
5 kuliček nové koření
1 lžička mletá skořice
2 lžíce bílý vinný ocet
100 g rajský protlak
10 kuliček celý černý pepř
1 kg omáčka passata di pomodoro

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si sáček s kořením. Na pláténko dáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře a 3 hřebíčky. Dvě menší cibule a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno,

  2. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm nakrájenou mrkev a po chvilce přidáme cibuli. Až cibule zesklovatí, tak přidáme cukr a ocet. Necháme karamelizovat. Až se ocet odpaří, přidáme rajský protlak a zasmahneme asi minutu. Přidáme uzlíček s kořením a skořici. Dobře promícháme a přidáme omáčku passata a vývar

  3. Omáčku necháme 20 minut zvolna vařit a poté vyjmeme sáček s kořením, omáčku promixujeme, dochutíme solí, případně cukrem nebo i citronem. Necháme asi 10 minut provařit a omáčka je hotová

  4. Rychlou rajskou podáváme k uvařeným těstovinám. Omáčka se hodí i k vařenému hovězímu masu (například hovězí květová špička je vhodná) s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!