Salát z horkých brambor recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 plátků slanina
6 ks vejce
2 lžíce petrželka
125 misek mléko
2 ks pórek
2 lžíce bazalka
60 g čedar
2 lžíce oregano
2 lžíce rostlinný olej
mletý černý pepř
4 plátky celozrnný chléb

Postup přípravy receptu

  1. Pórky nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na proužky, bylinky nasekáme nadrobno a chléb opečeme z obou stran

  2. Ostrým nožem nařízneme každou bramboru po jejím obvodu. Brambory rozmístíme rovnoměrně na talíř a v mikrovlnné troubě vaříme 5 minut. Poté obrátíme a vaříme dalších 3 - 5 minut, dokud nezměknou. Vychladnuté brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti 1 cm

  3. Cibuli a slaninu vložíme do misky, přikryjeme a vaříme v mikrovlnné troubě 3 minuty, zamícháme a vaříme další 2 minuty

  4. Přidáme kukuřičnou mouku, vývar a ocet, opět zakryjeme a vaříme 4 minuty. Přidáme hořčičná semínka, smetanu a nakrájené brambory a jemně promícháme. Ochutíme černým pepřem a ozdobíme nasekanou pažitkou. Salát podáváme teplý. Tato porce je určena pro 4 osoby

  5. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!