Meruňková domácí bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

15 dkg cukr
17 dkg cukr
1 ks vejce
1 ks máslo
1 ks žloutek
0,25 l mléko
10 dkg tuk
1 kg ovoce
40 dkg hladká mouka
50 dkg polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 ks kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z polohrubé mouky, prášku do pečiva, cukru, mléka, tuku a vejce uděláme těsto

  2. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme v troubě při 180 °C. Drobenku smícháme z másla, hladké mouky, žloutku a cukru

  3. Meruňkovou domácí bublaninu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke snídani nebo svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!