Tufahije - plněná jablka recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 l voda 2 hrnky cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový cukr 0,5 ks citronová šťáva 200 ml smetana ke šlehání 2 hrnky mleté vlašské ořechy 6 lžic sirup z jablek 8 ks žluté jablko golden delicius
Postup Tufahije - plněná jablka
Postup přípravy receptu
-
Do 1 litru vody nasypeme cukr krupice, vanilkový cukr, přidáme šťávu z poloviny citronu a povaříme cca 15 minut do zhoustnutí. Poté vložíme celá jablka, která jsme oloupali a zbavili jadřince tak, že v nich vznikl tunel na náplň. Jablka vaříme doměkka, ale opatrně, aby jablka nebyla moc měkká a nerozpadla se
Uvařená jablka necháme vychladnout. Na náplň smícháme vyšlehanou šlehačku, sirup z jablek, mleté vlašské ořechy a vanilkový cukr. Šlehačky dáme tolik, aby nám vznikla pevná náplň, nesmí se roztékat, ani být příliš tuhá
Vychlazená jablka naplníme náplní a dozdobíme zbylou šlehačkou, kterou lehce posypeme mletými ořechy. Naplněná jablka necháme uležet v lednici do poloviny potopené v sirupu, ve kterém se jablka vařila
Tufahije - plněná jablka servírujeme v hlubší misce společně s trochou sirupu.