Kuřecí čtvrtky na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 špetka tymián
200 ml červené víno
tuk na vymazání
1 špetka mletá sladká paprika
1 špetka provensálské bylinky
2 ks kuřecí čtvrtky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vymažeme zapékací mísu tukem (nejlépe sádlem). Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme provensálským kořením, tymiánem a podlijeme červeným vínem. Mletou sladkou papriku přidáme až při pečení kůrky, jelikož by se připálila

  2. Kuřecí čtvrtky na víně pečeme asi 1 hodinu při 190 °C (přiklopené). Po uplynutí jedné hodiny posypeme mletou sladkou paprikou a vrátíme maso do trouby bez poklopu. Pečeme ještě dalších cca 15 minut při 220 °C a několikrát maso polijeme vytvořeným sosem

  3. Kuřecí čtvrtky na víně podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!