Medovo-jablečné lívance recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
1 hrnek mléko
4 ks jablko
1/2 balíčku prášek do pečiva
1 lžíce med
80 g cukr krupice
1 lžíce citronová kůra
150 g hrubá mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme v míse s cukrem. Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Jablka pak střídavě zašleháváme do vyšlehaných žloutků s cukrem

  2. Hrubou mouku přidáváme spolu s práškem do pečiva do směsi. Nakonec přidáme citronovou kůru a med

  3. Rozehřejeme v lívanečníku olej a smažíme malé lívance, které pak ješte horké posypeme moučkovým a skořicovým cukrem

  4. Lívance podáváme s teplým kakaem nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!