Kuřecí čína s jasmínovou rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl sůl sůl 1 plátek máslo 1 lžíce solamyl 1 ks žloutek 2 špetky tymián voda sojová omáčka 1 lžíce sezamový olej 1 lžička sezamový olej 4 lžíce rajčatové pyré čerstvě mletý pepř 2 ks kuřecí prsní řízek 1,5 hrneček jasmínová rýže 1 balíček zeleninová směs na čínu
Postup Kuřecí čína s jasmínovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a podél vláken nakrájíme na nudličky. Maso vsypeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme tymián, sójovou omáčku (asi 1 lžíci) a trochu rajčatového pyré (2 lžíce), solamyl, sezamový olej a žloutek. Masovou směs necháme odležet 1 - 2 hodiny, lépe však přes noc
Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu doměkka. Vaříme v osolené vodě se lžící sezamového oleje
V hluboké pánvi rozpálíme plátek másla. Vsypeme maso a orestujeme. Přidáme směs zeleniny na kuřecí čínu a osmahneme. Přisolíme, připepříme a znovu zakápneme sojovou omáčkou. Přidáme opět trochu rajčatového pyré, podlijeme horkou vodou a za občasného promíchání podusíme. Stačí 10 minut
Rýži rozdělíme na talíře, přidáme směs kuřecího masa a zeleniny a ihned podáváme. Kuřecí čína s jasmínovou rýží je dobrá na oběd i večeři.