Chutné lasagne s mletým masem a bešamelem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 300 ml vývar 3 lžíce máslo 1 ks cibule 200 g eidam 250 g lasagne 2 lžíce hladká mouka 400 g mleté maso 1 špetka mletý černý pepř 1 plechovka konzervovaná rajčata olej na vymazání 300 ml Alpro Cuisine
Postup Chutné lasagne s mletým masem a bešamelem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvé maso si nejlépe umeleme doma nebo poprosíme řezníka, ať nám semele to, co si vybereme, třeba směs z kuřete a krůty. Maso můžeme obměňovat podle chuti
Mleté maso osolíme, opepříme a bez tuku osmahneme na pánvi. Postupně k masu přisypeme nakrájenou cibuli s česnekem. Po chvíli dušení přidáme také rajčata z plechovky a dusíme. Koření můžeme přidávat podle chuti. Kdo má rád pikantní, může přidat k masu chilli papričku
Z másla a mouky si připravíme jíšku a přidáme k ní vývar i Alpro smetanu a dobře vymícháme, abychom neměli v bešamelu hrudky. Přidáme polovinu nastrouhaného sýra
Do vymazaného pekáče klademe vrstvy
těstovinách?">lasagní proložené masem s omáčkou, poslední vrstvu posypeme sýrem. Pečeme při 180 °C asi 20 minut zakryté a pak 10 minut v odkrytém pekáči
Chutné lasagne s mletým masem a bešamelem podáváme teplé jako chutný hlavní chod.