Tuňák mojama na rajčatovém lůžku recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1 snítka petrželka 2 snítky pažitka 4 ks rajče 1 hrst bazalka 4 ks bageta 2 dl olivový olej mletý pepř 10 dkg sušený tuňák mojama
Postup Tuňák mojama na rajčatovém lůžku
Postup přípravy receptu
-
Tuňák mojama nakrájíme na tenoučké plátky a naložíme pro zjemnění chuti na půl hodiny do misky s extra panenským olivovým olejem
Připravíme si račatové lůžko. Oloupeme rajčata a necháme rozmixovat. Do rozmixovaných rajčat přidáme několik lžic olivového oleje a jemně nasekanou petrželku. Osolíme a opepříme čerstvým pepřem
Opečeme bílé pečivo, můžou být i bagetky
Následně už začneme nanášet rajčatové lůžko na kousky opečeného bílého pečiva. Lůžko přeložíme naloženými plátky mojamy a dozdobíme bylinkami ze zahrádky (petrželka, pažitka, bazalka). Na závěr pokapeme olivovým olejem
Tuňák mojama na rajčatovém lůžku je opravdu výtečným předkrmem či chuťovkou a lahodí také oku.