Zeleninový salát s tuňákovými kousky recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 ks mrkev
1 - 2 lžičky olivový olej
2 špetky provensálské koření
3 - 4 hrstě listový salát
1 - 2 lžičky umeocet
2 konzervy tuňákové kousky v olivovém oleji

Postup přípravy receptu

  1. Na salát si připravíme různé druhy salátů, které omyjeme, necháme okapat a pak je natrháme na kousky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na dlouhé nudličky na hrubém struhadle

  2. Na zálivku smícháme olivový olej s umeoctem a provensálským kořením. Tuňáka slijeme a necháme okapat

  3. Saláty vložíme do velké mísy, promícháme s mrkví a zálivkou

  4. Zeleninový salát ihned rozdělíme na 2 porce a poklademe tuňákovými kousky

  5. Zeleninový salát s tuňákovými kousky ihned podáváme jako hlavní chod. Můžeme přidat celozrnné pečivo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!