Zapečené kotletky s bramborem v kari omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
100 ml vývar
800 g brambory
2 ks cibule
200 ml smetana
1 lžička dijonská hořčice
mletý černý pepř
4 ks vepřová kotleta bez kosti
1 lžička mleté kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety bez kosti očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Smetanu promícháme s dijonskou hořčicí a kari kořením

  2. Dno pekáčku vyložíme brambory, poklademe cibulí a plátky masa. Vše zalijeme ochucenou smetanou a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem

  3. Zapečené kotletky s bramborem v kari omáčce rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!