Salát z hlávkového zelí s olivami a bazalkou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 5 ks rajče 100 balíčků olivy 1/2 ks okurka pepř 2 lžíce olivový olej citronová šťáva 1/4 hlávky bílé zelí lístky bazalky zelená cibulová nať
Postup Salát z hlávkového zelí s olivami a bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Zelí jemně nakrájíme nebo nakrouháme, posolíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, promícháme a necháme alespoň 15 minut uležet. Množství zelí
volíme podle velikosti hlávky
Mezitím si omyjeme rajčata a okurku a nakrájíme je na malé kousky. Pokud máme okurku z vlastní zahrádky, chemicky neošetřenou, krájíme ji i se slupkou. Olivy scedíme a rozkrájíme na kolečka, bazalku jemně nasekáme, cibulovou nať také jemně rozkrájíme
Proleželé bílé zelí smícháme s rozkrájenou zeleninou, osolíme a opepříme. Salát z hlávkového zelí s olivami a bazalkou podáváme samotný, nebo jako přílohu k pečenému a smaženému masu.