Pravá rajská polévka s mozzarellou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl bazalka 1 ks mozzarella 1 ks červená cibule mletý černý pepř 1 konzerva loupaná rajčata třtinový cukr 1/2 konzervy malý rajský protlak hroznový olej
Postup Pravá rajská polévka s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Hodíme ji na hodně rozpálený olej, může být i olivový, ale já osobně nemám rád pachuť některých olejů. Hned po osmažení dozlatova ji zalijeme najemno nakrájenými loupanými rajčaty z plechovky. Osolíme, opepříme a přidáme nejlépe čerstvou bazalku nasekanou najemno. Povaříme 10 - 15 minut tak, aby rajčata byla uvařená, přitom pořád v kouscích. Přidáme protlak, cukr a dokořeníme podle chuti
Pravou rajskou polévku podáváme s natrhanou mozzarellou nebo osmaženou houskou. Můžeme dát klidně i obě varianty. Jen v případě mozzarelly podáváme polévku horkou. Sýr uvolní šťávu, což chutná výborně
Suroviny jsou uvedeny zhruba na jednu porci, každopádně můžete přidat či ubrat cukru podle chuti.