Tiramisu s kaki recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
1 ks vejce
3 lžíce cukr moučka
250 g mascarpone
1 dl amaretto
20 g bílá čokoláda
2 ks kaki
1 balíček piškoty savoiardi
Postup Tiramisu s kaki
Postup přípravy receptu
-
Kaki oloupeme, omyjeme a nakrájíme nahrubo. Tyčovým mixérem je rozmixujeme na kaši
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vmícháme spolu s cukrem do mascarpone. Z bílku ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme spolu s kaki do mascarpone
Dno vhodné formy vyložíme piškoty a pokapeme polovinou amareta. Rovnoměrně na ně rozetřeme polovinu krému a opět položíme vrstvu piškotů. Piškoty pokapeme zbylým amarettem a potřeme krémem
Tiramisu s kaki ozdobíme hoblinkami bílé čokolády a dáme do lednice ztuhnout a uležet. Tiramisu s kaki podáváme vychlazené.