Srnčí játra na švestkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
tymián
10 dkg anglická slanina
mletý černý pepř
1 ks srnčí játra
1 ks švestkový kompot
koření na divočinu

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme a nakrájíme na plátky

  2. Vložíme je na rozpálený olej a opečeme. Po otočení přidáme na dlouho pokrájenou cibuli a kompotované švestky a proužky anglické slaniny. Osolíme, opepříme, přidáme tymián (pokud máme, tak koření "na divočinu") a přikryjeme poklicí. Průběžně játra podléváme šťávou z kompotu

  3. Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme brusinkami (můžeme kompotem červeného rybízu) a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!