Srnčí kýta s brusinkovou omáčkou a se špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 ks vejce vegeta olivový olej 1 kelímek kysaná smetana olej na smažení 1 balíček mražený špenát 1 sklenice brusinkový kompot 1,5 kg srnčí kýta koření na divočinu
Postup Srnčí kýta s brusinkovou omáčkou a se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Srnčí kýtu dobře odblaníme, očistíme a opláchneme. Nakrájíme ji na silnější plátky, lehce naklepeme a posypeme kořením na divočinu. Zakapeme olivovým olejem a necháme v chladu uležet. Čím déle, tím lépe
Na rozehřátý olej klademe připravené srnčí plátky. Opečeme z jedné strany a otočíme. Po otočení přikryjeme poklicí a necháme opékat. Podle potřeby podlijeme vývarem. Pečeme na mírnějším ohni, dokud maso nezměkne, asi 90 minut. V průběhu pečení maso otáčíme
Během pečení si připravíme špenát podle toho, jak jej máme rádi
Po změknutí maso vyjmeme a ponecháme ve vyhřáté míse
Do výpeku přidáme brusinkový kompot i se šťávou, prohřejeme, přidáme kysanou smetanu a promícháme
Srnčí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem, špenátem a přeléváme brusinkovou omáčkou.