Srnčí kýta s brusinkovou omáčkou a se špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 ks vejce
vegeta
olivový olej
1 kelímek kysaná smetana
olej na smažení
1 balíček mražený špenát
1 sklenice brusinkový kompot
1,5 kg srnčí kýta
koření na divočinu

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí kýtu dobře odblaníme, očistíme a opláchneme. Nakrájíme ji na silnější plátky, lehce naklepeme a posypeme kořením na divočinu. Zakapeme olivovým olejem a necháme v chladu uležet. Čím déle, tím lépe

  2. Na rozehřátý olej klademe připravené srnčí plátky. Opečeme z jedné strany a otočíme. Po otočení přikryjeme poklicí a necháme opékat. Podle potřeby podlijeme vývarem. Pečeme na mírnějším ohni, dokud maso nezměkne, asi 90 minut. V průběhu pečení maso otáčíme

  3. Během pečení si připravíme špenát podle toho, jak jej máme rádi

  4. Po změknutí maso vyjmeme a ponecháme ve vyhřáté míse

  5. Do výpeku přidáme brusinkový kompot i se šťávou, prohřejeme, přidáme kysanou smetanu a promícháme

  6. Srnčí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem, špenátem a přeléváme brusinkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!