Srnčí guláš z Krumlova recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina olej sůl 1 ks cibule 150 g pórek 1 lžíce kečup bazalka 3 ks feferonky mletý pepř hladká mouka mletá sladká paprika sterilovaná kapie 1 kg srnčí plec
Postup Srnčí guláš z Krumlova
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Pórek s kapií nakrájíme na jemné nudličky. Srnčí plec nakrájíme na kostky
Na oleji opražíme cibuli, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme kečup a podlijeme vodou. Mírně provaříme, pak přidáme na kostky nakrájené maso, opražíme, znovu mírně podlijeme a maso podusíme doměkka
Ze zbylého oleje a mouky připravíme jíšku, kterou guláš zahustíme a znovu necháme provařit. Nakonec přidáme do srnčího guláše na kostičky nakrájenou a opraženou slaninu, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pro pikantní chuť přisypeme i nakrájené feferonky
Srnčí guláš z Krumlova podáváme s tmavým pečivem nebo houskovými knedlíky. Každou porci na talíři ozdobíme nudličkami pórku a kapie
Foto: Shutterstock.com