Srnčí guláš z Krumlova recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
olej
sůl
1 ks cibule
150 g pórek
1 lžíce kečup
bazalka
3 ks feferonky
mletý pepř
hladká mouka
mletá sladká paprika
sterilovaná kapie
1 kg srnčí plec

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Pórek s kapií nakrájíme na jemné nudličky. Srnčí plec nakrájíme na kostky

  2. Na oleji opražíme cibuli, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme kečup a podlijeme vodou. Mírně provaříme, pak přidáme na kostky nakrájené maso, opražíme, znovu mírně podlijeme a maso podusíme doměkka

  3. Ze zbylého oleje a mouky připravíme jíšku, kterou guláš zahustíme a znovu necháme provařit. Nakonec přidáme do srnčího guláše na kostičky nakrájenou a opraženou slaninu, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pro pikantní chuť přisypeme i nakrájené feferonky

  4. Srnčí guláš z Krumlova podáváme s tmavým pečivem nebo houskovými knedlíky. Každou porci na talíři ozdobíme nudličkami pórku a kapie

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!