Vepřová játra na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
3 lžíce máslo
1 ks cibule
500 g vepřová játra
2 větvičky čerstvý tymián
mletý černý pepř
100 g anglická slanina (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra omyjeme, odblaníme a zbavíme tužších částí. Poté je nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a ochutíme pepřem. Máslo utřeme se solí, prolisovaným česnekem a čerstvým tymiánem dohladka a necháme v chladu ztuhnout. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a potřeme olejem

  2. Gril roztopíme, rošt potřeme olejem a poklademe plátky jater. Pečeme z každé strany asi 2 - 3 minuty a pak je přendáme na alobal. Játra osolíme, přidáme ochucené máslo a pevně zabalíme. Alobalový balíček uložíme na okraj grilu a necháme asi 5 minut odpočinout. Mezitím ogrilujeme plátky slaniny a cibulku dozlatova

  3. Grilovaná vepřová játra rozdělíme na porce, obložíme slaninou a cibulkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, pečivo a oblíbené dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!