Domácí piškotový korpus recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml olej
6 ks vejce
300 g cukr krupice
300 g polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek
olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků

  2. Ve větší šlehací míse, nejlépe elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky. Do této tuhé pěny přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy

  3. Piškotové těsto pečeme na 175 °C asi 45 minut

  4. Po upečení otevřeme dvířka trouby a teprve asi po 10 minutách vyndáme piškotový korpus z trouby a vyklopíme na mřížku. Pak už s ním pracujeme, jak jsme zvyklí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!