Domácí piškotový korpus recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 ml olej 6 ks vejce 300 g cukr krupice 300 g polohrubá mouka 1 lžička kypřící prášek olej na vymazání mouka na vysypání
Postup Domácí piškotový korpus
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků
Ve větší šlehací míse, nejlépe elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky. Do této tuhé pěny přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy
Piškotové těsto pečeme na 175 °C asi 45 minut
Po upečení otevřeme dvířka trouby a teprve asi po 10 minutách vyndáme piškotový korpus z trouby a vyklopíme na mřížku. Pak už s ním pracujeme, jak jsme zvyklí.