Vepřová játra na worcesteru s pórkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžička solamyl
1 ks pórek
1 lžíce olivový olej
3 lžíce provensálské koření
1 kg vepřová játra
4 lžíce worcesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra dobře očistíme, omyjeme vodou a necháme okapat. Nakrájíme je na větší kousky a promícháme s kořením, olivovým olejem a solamylem. Zakapeme je worcesterovou omáčkou a necháme chvíli uležet

  2. Nakrájíme si na větší kousky pórek

  3. Nahřejeme si WOK pánev, vsypeme připravená játra a krátce orestujeme. Podle potřeby přidáme worcester nebo lžíci vody. K orestovaným kouskům jater přidáme pórek a prohodíme

  4. Játra s pórkem podáváme s bramborovými hranolky, doplňujeme z vajec připraveným buličím okem. Vhodný je také česnekový dresink připravený z kysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!