Vepřová játra na slanině se zeleninovou rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 dkg slanina
sůl
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
1,5 hrnek voda
0,5 kostek masox
10 dkg hladká mouka
drcený kmín
1 hrnek dlouhozrnná rýže
400 g vepřová játra
10 dkg mražená zelenina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kousky a potom slaninu rozškvaříme

  2. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dotmava, přidáme játrové nudličky a zarestujeme. Přidáme kmín, pepř, sůl a podlijeme vodou. Dusíme doměkka pod poklicí. Měkké nudličky vyjmeme, základ dolijeme trochou vody, přidáme půl kostky masoxu, zavaříme a zahustíme hladkou moukou. Necháme řádně provařit, dochutíme solí, pepřem a propasírujeme přes cedník. Na propasírovanou šťávu nalijeme rozškvařenou slaninu a játrové nudličky. Vše necháme projít varem

  3. Na zeleninovou rýži budeme potřebovat 1 hrnek dlouhozrnné rýže,1,5 hrnku vody a 10 dkg mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice). Necháme zavařit 1,5 hrnku vody, vsypeme 1 hrnek omyté rýže a mraženou zeleninu. Necháme zavařit a vložíme do rozehřáté trouby a dusíme 20 minut při 180 °C. Udušenou rýži tvarujeme do kopečků a přidáme játrové nudličky se slaninou a šťávou

  4. Vepřová játra na slanině se zeleninovou rýží podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!