Vinigret - ruský salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 5 dílů brambory 2 ks cibule 3 díly mrkev 1 hrneček fazole slunečnicový olej mletý pepř jarní cibulka 3 díly červená řepa 2 - 3 ks kyselé okurky 1 hrst kysané zelí
Postup Vinigret - ruský salát
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Na kostičky nakrájená a uvařená červená řepa se smíchá s nakrájenou na kostičky a uvařenou mrkví. Ke směsi přidáme kysané zelí, nadrobno nakrájené okurky a cibulku, popř. i jarní, dále přidáme uvařené fazole (popř. hrášek)
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, promícháme s olejem, aby se nelepily. Brambory vmícháme do směsi, osolíme a opepříme
Vinigret - ruský salát nejlépe chutná vychlazený.