Bramborák recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
3 kg brambory
1 dl mléko
1 špetka majoránka
sádlo
pepř
150 g hladká mouka
1 lžička celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Necháme odstát vodu, kterou naběračkou odstraníme

  2. Nastrouhané brambory přelijeme mlékem, aby neztmavly. Vmícháme majoránku, kmín, sůl, pepř, lisovaný česnek, vejce, mouku a směs promícháme

  3. Na pánvi rozpálíme sádlo a z těsta tvoříme placky, které pečeme po obou stranách dozlatova

  4. Bramboráky podáváme jako přílohu k minutkám, nebo jako samostatný pokrm se zamíchaným na kostičky nakrájeným uzeným masem nebo také se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!