Vrchovinský bramborák jinak recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
sádlo
2 lžíce krupice
15 lžic hrubá mouka
1 kg vařené brambory
mletý černý pepř
400 g uzená krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici povaříme. Brambory nastrouháme nebo pomačkáme. Česnek prolisujeme a uzené nakrájíme na kostičky

  2. Do brambor přidáme vejce, sůl, pepř, mouku, krupici a prolisovaný česnek. Nakonec vmícháme uzené maso. Hmotu na bramborák rozetřeme do vymaštěného pekáče. Ve vyhřáté troubě pečeme vrchovinský bramborák asi 60 až 90 minut dočervena. Můžeme také přidat nakrájené párky a dát s masem půl na půl

  3. Upečený vrchovinský bramborák nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!