Vrchovinský bramborák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 15 stroužků česnek 3 lžičky sůl 3 ks vejce 1 kg brambory 1/2 balíčku majoránka 2 lžíce krupice 15 lžic hrubá mouka olej na smažení 400 g uzené maso
Postup Vrchovinský bramborák
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Přidáme na kostičky nakrájené maso (ramínko, plecko, krkovička), mouku,
krupici, sůl, rozmačkaný česnek a vejce. Rukama hmotu promícháme a zpracujeme. Nakonec přimícháme majoránku
Rozpálíme olej a smažíme placky. Chutnají skvěle - jak teplé, tak studené
Příloha je podle libosti. Děti rády kečup, pro rodiče je dobré pivo, někdo si dá sladkokyselou okurku.