Vietnamské knedlíčky Bahn Bao recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžíce solamyl
500 g hladká mouka
1 svazek jarní cibulka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mletý černý pepř
200 ml kokosové mléko
340 g vepřové maso ve vlastní šťávě Hamé
1 lžíce sójová omáčka Vasco da Gama
1 svazek lístky koriandru
20 ks křepelčí vajíčka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit křepelčí vajíčka. Vložíme do studené vody a od momentu varu vaříme asi 2 minuty. Pak vajíčka ochladíme pod proudem studené vody a trpělivě oloupeme

  2. Všechny suroviny na těsto dáme do hnětače a vypracujeme hladké těsto. Vyklopíme ho na pomoučněný vál, vytvarujeme do válečku a nakrájíme na 20 stejně velkých dílů. Každý kousek těsta zformujeme do kuličky, kterou následně zploštíme, aby vznikly přibližně stejné oválné placky, silné asi půl centimetru

  3. Doprostřed každé placky dáme lžíci masové směsi a jedno křepelčí vajíčko. Dáváme pozor, aby okraje byly volné - budou se pak lépe spojovat. Pečlivě stiskneme okraje k sobě. Knedlíčky Bahn Bao vaříme v bambusovém napařováčku

  4. Vietnamské knedlíčky Bahn Bao podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!