Vietnamské knedlíčky Bahn Bao recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 lžíce solamyl 500 g hladká mouka 1 svazek jarní cibulka 1 balíček kypřící prášek do pečiva mletý černý pepř 200 ml kokosové mléko 340 g vepřové maso ve vlastní šťávě Hamé 1 lžíce sójová omáčka Vasco da Gama 1 svazek lístky koriandru 20 ks křepelčí vajíčka
Postup Vietnamské knedlíčky Bahn Bao
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme vařit křepelčí vajíčka. Vložíme do studené vody a od momentu varu vaříme asi 2 minuty. Pak vajíčka ochladíme pod proudem studené vody a trpělivě oloupeme
Všechny suroviny na těsto dáme do hnětače a vypracujeme hladké těsto. Vyklopíme ho na pomoučněný vál, vytvarujeme do válečku a nakrájíme na 20 stejně velkých dílů. Každý kousek těsta zformujeme do kuličky, kterou následně zploštíme, aby vznikly přibližně stejné oválné placky, silné asi půl centimetru
Doprostřed každé placky dáme lžíci masové směsi a jedno křepelčí vajíčko. Dáváme pozor, aby okraje byly volné - budou se pak lépe spojovat. Pečlivě stiskneme okraje k sobě. Knedlíčky Bahn Bao vaříme v bambusovém napařováčku
Vietnamské knedlíčky Bahn Bao podáváme jako hlavní chod.