Domácí housky z bramborového těsta recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

5 g cukr
10 g sůl
1 ks vejce
250 ml mléko
25 g sádlo
mák
400 g polohrubá mouka
100 g vařené brambory
hrubá sůl
20 g čerstvé droždí
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do polohrubé mouky nalijeme mléko a přidáme vařenou nadrobno nastrouhanou bramboru, rozpuštěné sádlo, vykynulý kvásek (z trochy mouky a trochy vlažného mléka, cukru a droždí) a sůl. Dobře vypracované těsto necháme asi hodinu kynout

  2. Pak těsto rozdělíme na 10 stejných bochánků a ty položíme na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky necháme ještě asi 10 minut kynout. Tvořítkem vytvoříme tvar tak, že ho přiložíme na bochánek a přitiskneme až k podložce

  3. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, hrubou solí nebo zrníčky podle chuti. Pak dáme plech do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme podle výkonu trouby dozlatova

  4. Domácí housky z bramborového těsta podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!