Břevnovská vánočka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 ks žloutek
250 ml mléko
100 g tuk
30 g rozinky
vanilka
30 g mandle
30 g droždí
100 g cukr písek
25 g sekané mandle
500 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si rozpustíme tuk a žloutky rozšleháme v mléce

  2. Do nádobky v pekárně nalijeme mléko se žloutky, přidáme cukr, sůl, zalijeme rozpuštěným tukem, přisypeme mouku, vanilku a nakonec rozdrobíme droždí

  3. Pekárnu zapneme na program těsto a po zvukovém signálu přidáme rozinky a jemně umleté mandle

  4. Po 1 hodině 50 minutách je těsto hotové. Přendáme je na vál, rozdělíme na devět dílů a upleteme vánočku o třech patrech. Tu přendáme na plech vyložený pečícím papírem a položíme na troubu, kterou si zatím, než vánočka nakyne, předehřejeme na 220°C

  5. Nakynutou břevnovskou vánočku potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a dáme do trouby

  6. Po 15 minutách vánočku přiklopíme alobalem, zmírníme teplotu na 170 °C a asi 35 minut dopékáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!