Vepřová játra na na houbách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 lžíce tymián 2 lžíce olivový olej 0,5 sklenek červené víno zeleninový vývar strouhaný chléb 400 g vepřová játra 1 hrst sušené houby 1,5 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Vepřová játra na na houbách
Postup přípravy receptu
-
Čistá játra překrájíme na menší kousky. Oloupanou bílou cibuli nakrájíme na slabé proužky. Opraný tymián nasekáme na drobno. Houby namočíme
Rozehřejeme máslo s olejem a nakrájenou cibuli orestujeme do tmavší barvy. Cibuli poprášíme mletou paprikou a poté vhodíme játra s bylinkami, houbami a nastrouhaným chlebem.Promícháme a podlijeme vínem. Po vyprchání vína podléváme vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí. Omáčku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem
Vepřová játra na na houbách můžeme podávat s rýží a jinou přílohou podle vlastní chuti.