Vepřová játra na na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce tymián
2 lžíce olivový olej
0,5 sklenek červené víno
zeleninový vývar
strouhaný chléb
400 g vepřová játra
1 hrst sušené houby
1,5 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čistá játra překrájíme na menší kousky. Oloupanou bílou cibuli nakrájíme na slabé proužky. Opraný tymián nasekáme na drobno. Houby namočíme

  2. Rozehřejeme máslo s olejem a nakrájenou cibuli orestujeme do tmavší barvy. Cibuli poprášíme mletou paprikou a poté vhodíme játra s bylinkami, houbami a nastrouhaným chlebem.Promícháme a podlijeme vínem. Po vyprchání vína podléváme vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí. Omáčku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem

  3. Vepřová játra na na houbách můžeme podávat s rýží a jinou přílohou podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!