Sváteční masová sekaná recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 200 g šunka 4,5 lžíce solamyl 6 dl mléko kečup kukuřice plnotučná hořčice 5 ks nakládané okurky 150 g anglická slanina 1,5 kg mleté maso mletý černý pepř 200 g suchý salám
Postup Sváteční masová sekaná
Postup přípravy receptu
-
Vejce uděláme na míchano. Mleté maso smícháme se solamylem, mlékem a ochutíme solí a pepřem. Vše pořádně propracujeme
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou folii a část masa do ní rozetřeme tak, aby uprostřed formy zbyl prostor na náplň sekané. Maso potřeme kečupem a hořčicí, poklademe plátky šunky, suchého salámu, anglické slaniny, nakrájené okurky, kukuřicí a umíchanými vejci a sekanou uzavřeme zbylým masem
Pekáč vyložíme pečícím papírem maso na něj z formy vyklopíme jako bábovku, potřeme hořčicí a pečeme asi 1 hodinu v troubě
Sváteční masovou sekanou podáváme s bramborovou kaší nebo brambory.