Sváteční masová sekaná recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
200 g šunka
4,5 lžíce solamyl
6 dl mléko
kečup
kukuřice
plnotučná hořčice
5 ks nakládané okurky
150 g anglická slanina
1,5 kg mleté maso
mletý černý pepř
200 g suchý salám

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uděláme na míchano. Mleté maso smícháme se solamylem, mlékem a ochutíme solí a pepřem. Vše pořádně propracujeme

  2. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou folii a část masa do ní rozetřeme tak, aby uprostřed formy zbyl prostor na náplň sekané. Maso potřeme kečupem a hořčicí, poklademe plátky šunky, suchého salámu, anglické slaniny, nakrájené okurky, kukuřicí a umíchanými vejci a sekanou uzavřeme zbylým masem

  3. Pekáč vyložíme pečícím papírem maso na něj z formy vyklopíme jako bábovku, potřeme hořčicí a pečeme asi 1 hodinu v troubě

  4. Sváteční masovou sekanou podáváme s bramborovou kaší nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!