Krémové rizoto s cuketou a zeleným hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo 1 lžička tymián 1 hrnek cuketa 70 g parmazán 2 hrnky zeleninový vývar 2 ks jarní cibulka 1 hrnek zelený hrášek 1,2 hrnek rýže arborio
Postup Krémové rizoto s cuketou a zeleným hráškem
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku (klidně i šalotku) očistíme a nakrájíme na velmi drobno. Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na malé kostičky. Mladý hrášek vyloupáme. Tymián otrháme
V hrnci rozehřejeme polovinu másla a cibulku dozlatova osmaneme. Vsypeme cuketu s hráškem a rýží a znovu 1 - 2 minuty za stálého míchání restujeme. Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme tymián a za občasného promíchání vaříme do změknutí - cca 18 minut. Kdyby bylo vývaru málo, přidáme. Rizoto musí být krémové, ne suché. Na závěr odstavíme, vmícháme zbytek másla a jemně nastrouhaný parmazán
Krémové rizoto s cuketou a zeleným hráškem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.