Krémové rizoto s cuketou a zeleným hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
1 lžička tymián
1 hrnek cuketa
70 g parmazán
2 hrnky zeleninový vývar
2 ks jarní cibulka
1 hrnek zelený hrášek
1,2 hrnek rýže arborio

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku (klidně i šalotku) očistíme a nakrájíme na velmi drobno. Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na malé kostičky. Mladý hrášek vyloupáme. Tymián otrháme

  2. V hrnci rozehřejeme polovinu másla a cibulku dozlatova osmaneme. Vsypeme cuketu s hráškem a rýží a znovu 1 - 2 minuty za stálého míchání restujeme. Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme tymián a za občasného promíchání vaříme do změknutí - cca 18 minut. Kdyby bylo vývaru málo, přidáme. Rizoto musí být krémové, ne suché. Na závěr odstavíme, vmícháme zbytek másla a jemně nastrouhaný parmazán

  3. Krémové rizoto s cuketou a zeleným hráškem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!