Chutná srnčí kýta na červeném víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl cibule celer mrkev jalovec špek bobkový list nové koření olivový olej 450 ml červené víno černý pepř rajský protlak třtinový cukr srnčí kýta
Postup Chutná srnčí kýta na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Srnčí maso naložíme předem - osolíme, prošpikujeme, svážeme a přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijeme červeným vínem a necháme dva dny odležet
Maso pak dáme stranou a marinádu přecedíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a srnčí opečeme ze všech stran. Pak ho vyndáme na talíř a do hrnce nasypeme zeleninou z marinády. Přidáme k ní třtinový cukr, rajský protlak a necháme zarestovat
Pak vložíme zpátky maso a zalijeme ho přeceděnou marinádou. Přivedeme k varu, dosolíme a necháme zhruba hodinu dusit doměkka. Hotové maso vyndáme a omáčku propasírujeme přes síto. Ze srnčího sundáme provázek, nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou
Chutnou srnčí kýtu na červeném víně podáváme s libovolnou přílohou
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!