Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl máslo 50 ml mléko 180 ml smetana 1 cibule červená 300 ml červené víno mletá skořice 1 lžíce hladká mouka citronová kůra pálivá paprika 1 hrst sušené švestky 500 g hovězí maso 1 lžíce švestková povidla ďábelské koření černé koření
Postup Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na medailonky silné asi 1cm a zprudka opečeme na rozpálené pánvi a maso z pánve si dáme stranou
Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme zpátky masové medailonky, podlijeme horkou vodou a vínem, osolíme, okořeníme, přidáme česnek a dusíme doměkka (cca 1,5 hodiny)
Příprava švestkové omáčky: Na másle krátce prohřejeme nadrobno nakrájené švestky, přidáme výpek z masa, povidla, víno, špetku skořice, sůl, ďábelské koření, pálivou papriku, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně a na závěr postrouháme citronovou kůrou
Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou podáváme například s opečeným bramborem nebo bramboráčky.