Hovězí masová směs s cuketou a špagetami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
200 - 250 ml vývar
1 ks cuketa
2 - 3 ks karotka
1 balíček špagety
1 - 2 lžičky hladká mouka
150 g anglická slanina
400 g mleté hovězí maso
3 ks jarní cibule
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme, oddělíme bílé části od zelených a oboje nakrájíme na kolečka. Žlutou cuketu (maximálně 25 cm dlouhou) omyjeme, zbavíme případných semínek a nakrájíme na nudličky. Očištěnou karotku nakrájíme na kostičky. Špagety uvaříme podle návodu na obalu

  2. V hluboké pánvi necháme rozškvařit slaninu. Jakmile pustí tuk, přidáme asi lžíci oleje a bílou část cibule, kterou necháme zezlátnout. Pak vmícháme mleté maso a vše restujeme, dokud maso nezmění barvu a nezačne se oddělovat. Veškerou tekutinu necháme vysmahnout, pak směs zaprášíme moukou a ještě asi minutu opékáme

  3. Poté přilijeme vývar a za stálého míchání přisypeme nadrobno nakrájenou karotku. Směs osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 15 minut. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájenou cuketu a jakmile zelenina změkne, vše odstavíme z tepla a vmícháme nať jarní cibulky. Hovězí masovou směs s cuketou zakryjeme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a necháme asi 5 minut odpočinout

  4. Na nahřáté talíře rozdělíme máslem omaštěné špagety, na které klademe masovou směs s cuketou a karotkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!