Smažené krůtí medailonky s koprovým krémem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
150 ml vývar
1 - 2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 - 2 lžíce majonéza
1/2 ks šalotka
1 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
400 g krůtí prsa
4 - 5 lžic čerstvý kopr
150 ml smetana 12%
1 hrneček kukuřičná polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti medailonků. Maso zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut odležet

  2. Mezitím si připravíme koprovou omáčku. Šalotku nasekáme nadrobno a necháme zpěnit na másle. Pak vmícháme kopr a mouku a vše za stálého míchání krátce orestujeme. Nakonec přilijeme vývar a smetanu a zvolna povaříme asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou a necháme vychladnout. Do studené koprové omáčky nakonec vmícháme majonézu

  3. Odležené krůtí medailonky obalíme v kukuřičné mouce a naklepeme, tak aby na nich mouka co nejvíce držela. Potom je máčíme v rozšlehaných vejcích a zvolna opékáme na oleji z obou stran dorůžova. Propečené medailonky necháme okapat na ubrousku

  4. Smažené krůtí medailonky podáváme s krémovou koprovou omáčkou, kterou servírujeme zvlášť v malé mističce. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené oblíbeným způsobem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!