Cuketová persiáda recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks jablko
1 ks cuketa
1 ks rajče
olivový olej
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na tenké proužky a česnek prolisujeme. Větší jablko a velké rajče nakrájíme na kostičky. Cuketu nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé plátky

  2. Cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme nakrájené jablko a rajče, krátce orestujeme a 10 minut dusíme. Nakrájenou cuketu osolíme a na jiné pánvi orestujeme. Cuketa osolením pustí vlastní šťávu, ve které ji následně dusíme do poloměkka (10 - 15 minut). Dusíme jen krátce, aby cuketa byla na zkus. Budeme-li dusit příliš dlouho, cuketa bude jako bahno. Ingredience z obou pánví smícháme dohromady a dochutíme prolisovaným česnekem, čerstvou petrželkou, solí a pepřem

  3. Cuketová persiáda je vhodná jako lehká večeře. Pokud jste velcí jedlíci, můžete si k tomu uvařit trochu kuskusu nebo bulguru. Persiádu lze použít i jako přílohu k hlavnímu jídlu. Skvěle se k hodí například k rybám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!