Vepřová klobása na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek voda 2 ks bobkový list 2 lžíce olivový olej mletý černý pepř 1 sklenka bílé suché víno 500 g vepřová klobása
Postup Vepřová klobása na víně
Postup přípravy receptu
-
Vepřové klobásy propícháme a česnekové stroužky oloupeme
Klobásy položíme na větší pánev s troškou rozehřátého oleje, přidáme bobkový list a stroužky česneku. Klobásy smažíme při častějším otáčení do zhnědnutí
Klobásy opepříme, podlijeme větší sklenkou vína a necháme víno zcela odpařit. Po odpaření podle potřeby přidáváme po trošce vody a hotové klobásy odendáme
Vepřové klobásy na víně chutnají s pečivem i bramborovou přílohou.