Zapečené těstoviny s fazolemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
250 g rajčata
2 ks cibule
2 řapíky celer
2 lžíce rajčatový protlak
220 g penne
pečivo
120 g žampiony
2 listy bobkový list
pepř
6 lžic olivový olej
5 lžic červené víno
3,5 hrnky zeleninový vývar
1 lžička sušené oregano
1 lžička sušený tymián
1,25 hrnek bílé fazole
1 ks hlíza fenyklu
1 lžička třtinový cukr
4 lžíce strouhanky
listová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme fazole do studené vody

  2. Fazole zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 20 minut. Zbylou vodu scedíme, fazole odložíme a udržujeme teplé

  3. Penne (rýhované krátké trubičky) vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje asi 3 minuty. Potom je scedíme, odložíme a udržujeme teplé

  4. Fazole přesypeme do velkého kastrolu, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme zbývající olivový olej, cibuli, česnek, bobkové listy, oregano (dobromysl), tymián, červené víno a rajčatový protlak a zamícháme. Přivedeme k varu, potom kastrol přikryjeme pokličkou a vložíme na 2 hodiny do trouby předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4)

  5. Do fazolí vmícháme těstoviny, celer, fenykl, žampiony a rajčata, pokrm dochutíme solí, pepřem a třtinovým cukrem a posypeme strouhankou. Kastrol opět přikryjeme pokličkou a fazole s těstovinami pečeme v troubě ještě další hodinu

  6. Pokrm podáváme horký s listovou zeleninou (radicchio, roketa, endivie, hlávkový salát) a křupavým pečivem

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!