Hovězí medailonky z mladého býčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 100 g šalotka 30 g parmazán olivový olej mletý pepř 200 g rýže arborio 20 g čerstvý rozmarýn 300 g zelený chřest tomatová omáčka 600 g hovězí rumpsteak
Postup Hovězí medailonky z mladého býčka
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 20 minut, dokud nezměkne. Když je chřest uvařený, vyjmeme ho z vody a nakrájíme na menší kousky
Na másle nebo oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí. Pak přidáme chřest a orestujeme. Přidáme rýži a podlijeme vývarem. Za občasného podlévání dusíme, dokud rýže nezměkne. Přidáme kousek másla na zahuštění a trochu tomatové omáčky jen pro zbarvení. Osolíme, opepříme. Přidáme nakrájený parmezán a zamícháme. Znovu zamícháme a nakonec ozdobíme parmezánem
Hovězí medailonky z mladého býčka posypeme čerstvým rozmarýnem, přidáme sůl a pepř a zakápneme olivovým olejem. Medailonky orestujeme na pánvi na olivovém oleji zhruba 2 minuty tak, aby střed masa zůstal růžový, úprava medium
Na talíře rozdělíme rizoto a přidáme medailonky. Hovězí medailonky z mladého býčka pečené na čerstvém rozmarýnu, servírované s chřestovým risottem ihned podáváme.