Jogurtový koláč s meruňkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks vejce mléko 1 balíček prášek do pečiva 2 ks tvaroh 50 g cukr moučka 1 kelímek cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový cukr 2 kelímky polohrubá mouka 2 kelímky bílý jogurt hrubá mouka na vysypání 1 sklenice kompotované meruňky máslo na vymazání 100 g kompotované jahody 30 ml agar
Postup Jogurtový koláč s meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Do jogurtu (ne nízkotučný, ale kvalitní) vmícháme vejce, mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Dobře promícháme a vytvoříme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech
Těsto uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 25 minut na 170 °C dorůžova. Hotový korpus necháme zcela vychladnout
Kompotované půlky meruněk i jahody necháme okapat. Agar rozehřejeme
Tvarohy smícháme s vajíčkem (domácím) i oběma druhy cukru do hladkého krému. Podle potřeby krém rozředíme mlékem. Záleží, jaký použijeme tvaroh, nízkotučný je sám dost řídký. Našlehaný tvarohový krém rozetřeme na korpus a povrch uhladíme
Na tvaroh naskládáme meruňky i jahody (maliny, ostružiny). Na ovoce naneseme štětcem agar a uložíme do chladničky zatuhnout
Jogurtový koláč s meruňkami krájíme tak, aby uprostřed každého kousku byla půlka meruňky.