Jogurtový koláč s meruňkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks vejce
mléko
1 balíček prášek do pečiva
2 ks tvaroh
50 g cukr moučka
1 kelímek cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
2 kelímky polohrubá mouka
2 kelímky bílý jogurt
hrubá mouka na vysypání
1 sklenice kompotované meruňky
máslo na vymazání
100 g kompotované jahody
30 ml agar

Postup přípravy receptu

  1. Do jogurtu (ne nízkotučný, ale kvalitní) vmícháme vejce, mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Dobře promícháme a vytvoříme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech

  2. Těsto uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 25 minut na 170 °C dorůžova. Hotový korpus necháme zcela vychladnout

  3. Kompotované půlky meruněk i jahody necháme okapat. Agar rozehřejeme

  4. Tvarohy smícháme s vajíčkem (domácím) i oběma druhy cukru do hladkého krému. Podle potřeby krém rozředíme mlékem. Záleží, jaký použijeme tvaroh, nízkotučný je sám dost řídký. Našlehaný tvarohový krém rozetřeme na korpus a povrch uhladíme

  5. Na tvaroh naskládáme meruňky i jahody (maliny, ostružiny). Na ovoce naneseme štětcem agar a uložíme do chladničky zatuhnout

  6. Jogurtový koláč s meruňkami krájíme tak, aby uprostřed každého kousku byla půlka meruňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!