Domácí pampeliškový med recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1/2 ks pomeranč
1 kg cukr krystal
1 - 2 lžičky citronová šťáva
300 ks pampeliška

Postup přípravy receptu

  1. Natrháme 300 květů pampelišek, nasypeme je do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme pomeranč zbavený kůru a přikapeme 2 lžičky citronové šťávy

  2. Směs přivedeme k bodu varu a od bodu varu vaříme 20 minut. Necháme odležet do druhého dne

  3. Druhý den scedíme přes jemné síto a získanou tekutinu nalijeme do hrnce. Směs opět přivedeme k bodu varu, přidáváme cukr a pořádně mícháme. Vaříme do zhoustnutí

  4. Ještě horký pampeliškový med nalijeme do sklenic a necháme vychladnout

  5. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!