Roštěná po viktoriánsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 5 ks vejce strouhanka 2 dl mléko mouka 5 lžic parmazán 1 dl bílé víno olivový olej mletý bílý pepř 4 plátky roštěná
Postup Roštěná po viktoriánsku
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a tence naklepeme, osolíme, opepříme. Utřeme oloupaný česnek a plátky masa česnekem potřeme. Maso vtěsnáme do meší nádoby a prohněteme s olivovým olejem a mlékem. Necháme nejlépe do druhého dne odležet. Nejméně však 4 hodiny
Poté maso obalíme v trojobalu ze dvou vajíček
Připravíme si směs ze tří rozklepnutých vajec, strouhaného parmazánu a bílého vína
Obalené roštěnky v trojobalu ještě smáčíme těsně před smažením v parmezánové směsi. Roštěnou smažíme zvolna dorůžova
Roštěnou po viktoriánsku podáváme s hranolkami, s americkým nebo vařeným bramborem. Jako příloha nesmí chybět zelenina.