Ruská roštěná na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžičky majoránka
1 ks cibule
100 g anglická slanina
500 g hovězí roštěnka
100 g kremžská hořčice
mletý černý pepř
200 g smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cibuli nakrájíme nadrobno a anglickou slaninu na kousky. Roštěnou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vydatně potřeme kremžskou hořčicí

  2. Cibuli v hrnci osmahneme na sádle společně s anglickou slaninou. Poté plátky masa z obou stran zprudka osmažíme v hrnci se slaninou a cibulí. Zalijeme vodou, přidáme bujon a dusíme zhruba hodinu a půl. Poté přidáme smetanu, majoránku a krátce povaříme

  3. Ruskou roštěnou na smetaně podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!