Ruská roštěná na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžičky majoránka 1 ks cibule 100 g anglická slanina 500 g hovězí roštěnka 100 g kremžská hořčice mletý černý pepř 200 g smetana na vaření
Postup Ruská roštěná na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou cibuli nakrájíme nadrobno a anglickou slaninu na kousky. Roštěnou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vydatně potřeme kremžskou hořčicí
Cibuli v hrnci osmahneme na sádle společně s anglickou slaninou. Poté plátky masa z obou stran zprudka osmažíme v hrnci se slaninou a cibulí. Zalijeme vodou, přidáme bujon a dusíme zhruba hodinu a půl. Poté přidáme smetanu, majoránku a krátce povaříme
Ruskou roštěnou na smetaně podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem jako hlavní chod.